Welkom!


Welkom op de website van Pampusdivers. Kennelijk deel je een passie met ons: duiken! Veel mensen zijn voor het eerst in aanraking gekomen met het duiken op een tropische bestemming, zoals bijvoorbeeld de Antillen. Nieuwsgierig naar het leven onderwater wellicht begonnen met snorkelen en gezien hoe mooi het onderwaterleven is. "Dat wil ik van dichterbij zien!" Ingeschreven voor een Open Water duikcursus, en netjes geleerd hoe je onder water kunt ademen. Waarschijnlijk een super ervaring (hopen we!). Maar dan?


duiken in Nederland

Bij thuiskomst nog even de ervaringen aan collega's en vrienden verteld, maar houdt het daar op? Zeker niet! Ook in Nederland kun je duiken. Sterker nog, er is in Nederland een grote groep van actieve duikers die vaak in (en onder) het water te vinden zijn. Maar je vindt hierin natuurlijk het makkelijkste je weg, door je aan te sluiten bij een vereniging vol gelijkgestemden. Een vereniging die veel en vooral leuke (duik) activiteiten in Nederland en daarbuiten organiseert. Welkom bij Pampus Divers!


Nieuw in ontwikkeling bij Pampusdivers: GEOCACHING ... onder water!


 


Duiken in Nederland is natuurlijk niet te vergelijken met duiken in een tropisch paradijs. Maar dat maakt duiken in Nederland zeker niet minder leuker. Nederland kent vele mooie stekken met zowel zoet als zout water. Plekken als de Vinkeveense Plassen, Oostvoorne, de Grevelingen en de Oosterschelde bieden veel moois. Hoe vaak je ook duikt op dezelfde stek, elke keer weer zie je nieuwe dingen. 

Voor het starten van een opleiding is een redelijke gezondheid vereist en zal je een medische keuring moeten ondergaan. Wij verzorgen opleidingen volgens het wereldwijde CMAS systeem, in Nederland vertegenwoordigd door de N.O.B. (de Nederlandse Onderwatersport Bond) en PADI  De leeftijd waarop je kunt starten ligt rond de 12 jaar. Wij adviseren echter om toch pas te starten op je 14e.

De Nederlandse Vereniging voor Duikgeneeskunde adviseert te starten na je 16e.

Voor meer informatie zie de 'adressen of stuur ons een E-mail.


 


Duiken naar onderwaterpraatpaalNederland blijkt al sinds eind augustus een onderwaterpraatpaal te hebben. Het exemplaar bevindt zich onder het wateroppervlak van de Vinkeveense Plassen.

De praatpaal op de oever van de Vinkeveense Plassen, kort voordat de duikers hem laten afzinken. We vroegen Rijkswaterstaat of ze een praatpaal over hadden,'' lacht Pim Veenboer van duikvereniging Pampus Divers uit Almere. ,,Ze kwamen aan met eentje die door een dronken automobilist uit de berm was gereden op de A1.''
De onderwaterpraatpaal staat sinds zondag op een diepte van 8,5 meter in het duikgebied bij Zandeiland-4. ,,Het afzinken ervan was nog een hele klus,'' zegt Veenboer. ,,De paal met een betonnen voet van honderd kilo moest naar een plek tachtig meter van de wal.'' Dat gebeurde met een autoband, waar de paal inhing, en hefballonnen. ,,Nadat we de paal naar de juiste positie hadden geduwd, lieten we de lucht langzaam uit band en ballonnen lopen.''

Veenboer en andere leden van de duikclub hebben de praatpaal bij hun 'thuisrif' al enkele malen gebruikt. ,,Telkens als we langszwemmen, drukken we de knoppen even in.'' Niet dat de ANWB dan langskomt, want de paal is niet in bedrijf. ,,Er is geen elektriciteit in de buurt en bovendien leek het ons niet zo veilig met het oog op doorroesten.''

 


De praatpaal heeft gezelschap van een oude baggerboot, roeibootwrakjes, een parkeermeter een barbeque, een superfrietenzak ennog meer grappige dingen. Veenboer, medewerker bij de ANWB: ,,Het zou leuk zijn als we ook nog een oud wegenwachtvoertuig kunnen krijgen.


 


 

Skip Navigation LinksHome > Home